Atrakcyjne nie dla rolników

Moderator: marek

Postprzez jurek30 10 Gru 2009, 18:19

ANR oddział terenowy w Olsztynie nie jest zainteresowana sprzedażą ziemi rolnikom. Wręcz uważa ich za intruzów. Moje pierwsze podanie o kupno ziemi zniknęło, a drugie ze wszystkimi załącznikami leży w agencji już prawie 3 lata i cisza. Podanie sąsiada czeka już 5 lat. Pracownik fili zawsze mię zbywa. Dla osób z grubym portfelem pracownicy agencji wyszukują co atrakcyjniejsze kawałki i ogłaszają przetargi nieograniczone a nasza pozycja przy takim przetargu jest oczywista. Cholera by ta całą ANR w Olsztynie wzięła. Każde inne państwo europejskie dba o to aby ziemia trafiała do rąk swoich rolników , a nasza agencja istnieje po to aby ta naszą ziemię sprzedać jak najdrożej i niekoniecznie do polskich rąk.
jurek30

Re: Atrakcyjne nie dla rolników

Postprzez swojak 11 Gru 2009, 16:17

Masz racje. Ja też czytałem ten artykuł w Poradniku Rolnizym. Dziwi mnie jednak,że ani związki rolnicze, ani izby nie mają siły przebicia, zeby patrzreć na ęcie takim Agencjom. Jeszce kilka lat i na mazurach czy w zachodniopomorskiem nie będzie prawziwych rolników,ale chłopy z "Marszałkowskiej" ustawieni partyjniei, albo obcokrajowcy.
swojak
swojak

Postprzez Gość 20 Gru 2009, 20:19

Smuci mie fakt że się okazało ze ziemia nie jest na chłopa tylko dla tych co mają pieniądze my ich nie mamy PSL tyle prawił o gospodarstwach rodzinych ale na myśli miely swoje folwarki
Gość

Postprzez undunk 02 Kwi 2010, 07:40

Wypisywanie najlepszych basistów nie ma sensu. Ka¿dy mo¿e sobie podaæ swoje typy i jak znam ¿ycie bêd± to basi¶ci z ulubionych kapel.
Bas to fajna zabawka, ale du¿o fajniejszy jest kontrabas. Strasznie mnie krêci ten oblrzymi instrument, ale cenowo jest dla mnie nie osi±falny wiêc pozostane przy basie
undunk

Postprzez zbyszek 09 Cze 2010, 20:34

głosujcie na PO i PSL to tak będzie dalej PSL to niby ugrupowanie wiejskie ale nic dla wsi nie robi wręcz przeciwnie :evil:
zbyszek

Wróć do Polityka Rolna

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość